Edin.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Крем карамел с пасирана тиква

Крем карамел с пасирана тиква

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Крем карамел с пасирана тиква
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
145 мин.
Общо
165 мин.
Порции
12
"Каквото и да ви кажем за този десерт ще е малко, затова просто го опитайте и вие"

Необходими продукти

  • тиква - 450 грама
  • захар - около 100 грама за карамела
  • прясно мляко - 450 мл
  • яйца - 5 броя голям XL размер /или 6 бр. М/
  • кондензирано мляко - 160 грама
  • канела - 2 пръчки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквата и я сварете заедно с една от пръчките канела. Щом омекне напълно я отцедете добре от течността и пасирайте до получаване на фино пюре. Оставете да се охлади почти изцяло.

Загрейте прясното мляко с другата пръчка канела. Когато кипне го махнете от огъня и охладете до телесната температура.

Разбийте яйцата и добавете към тях пюрето от тиква. Налейте прясното мляко и кондензираното мляко, отново разбийте.

Опитайте и ако сместа не е много сладка, добавете още малко кондензирано мляко.

Карамелизирайте захарта и разпределете във формичките за карамел. Когато стегне, сипете от тиквената смес, но не стигайте до края.

Сложете формичките в тава със студена вода. Нивото на водата трябва да стига до половината на съдовете.

Загрейте фурната на 135 градуса и печете крем карамела около 2 часа.

Оставете да се охлади в изключената фурна и приберете да стегне в хладилник за още няколко часа.

Крем карамелът с пасирана тиква е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: