Начин на приготвяне
Разбиваме белтъците на сняг.
Смесваме жълтъците със захарта и разбиваме 3-4 минути на пухкав крем. Сипваме жълтъците при белтъците, разбъркваме внимателно и добавяме бакпулвера и брашното. Разбъркваме до еднородна смес и изсипваме в малка кръгла тавичка, покрита с хартия за печене.
Печем 15 минути на 180 градуса. Оставяме настрани тортения блат да изстива.
Разбиваме сметаната, добавяме захарта и ванилията.
Разтваряме желатина във водата, оставяме го за малко да набъбне и го загряваме, за да се разтопи.
Сипваме желатина при сметаната и разбиваме за кратко с миксера.
Поставяме блата в тортена формичка с отделящо се дъно.
Изсипваме крема върху блата. Прибираме в хладилника за 20 минути.
Намачкваме ягодите за желето и прецеждаме сока. Добавяме към сока захарта и разбъркваме.
Разтваряме желатина във водата и след като набъбне, го загряваме за кратко и го сипваме при сока.
Подреждаме изчистените цели ягодки върху тортата и отгоре заливаме ягодовото желе.
Прибираме желираната торта в хладилника за една нощ да се стегне.
Нашата торта с желатин и ягоди е готова.