Начин на приготвяне
Изсипете постепенно съдържанието на пликчето крем в 500 мл сварено и охладено мляко, като непрекъснато бъркате с миксера, докато получите хомогенна смес.
Добавете към получения крем 1 с.л. конфитюр, внимателно го разбъркайте и го оставете в хладилника.
В 100 мл студена вода накиснете 2 пакетчета желатин, изчакайте го да набъбне и го разтворете на водна баня или в микровълнова печка, като внимавате да не заври.
Охладете го, прецедете го и при непрекъснато бъркане го прибавете в разбитата с останалия конфитюр сметана.
Смесете сока от компота с останалия желатин, който сте подготвили по същия начин, както този за сметаната.
Наредете предварително натопените в останалото мляко бисквити във форма за торта, залейте ги с крема, пак бисквити и пак крем.
Подредете отгоре кайсиите, изсипете сметаната, украсете с вишните и сложете тортата в хладилник за 10-15 мин.
После я залейте със сока от компота и я върнете в хладилника да престои една нощ.