Начин на приготвяне
Използваме сока на компота, за да напоим много добре бисквитите. Приготвяме жълт крем за тортата като разтворим половината захар в прясното мляко и ги сложим да кипнат.
Отделно размиваме брашното с малко вода, прибавяме жълтъците на яйцата и изсипваме сместа във врящото мляко.
Бъркаме и варим около 5 минути, след което сваляме крема от котлона и ароматизираме с ванилиите.
Нареждаме половината бисквити, напоени с компот, в подходящ съд. Заливаме с половината от горещия крем и отгоре редим плодове от компота.
Редим останалите бисквите, крем и плод от компота.
От белтъците се прави пяна, към която постепенно се прибавя захарта при не прекъснато биене. С тази пяна се гарнира готовата торта.