Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Малинов кето чийзкейк с кокосово брашно

Малинов кето чийзкейк с кокосово брашно

Малинов кето чийзкейк с кокосово брашно
Снимка: Вероника Михайлова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Страхотен диетичен чизйкейк, който ще ви очарова с вкуса си и няма да навреди на талията ви"

Необходими продукти

  • бадемово брашно - 1/2 ч.ч.
  • кокосови стърготини - 1/4 ч.ч.
  • кокосово брашно - 1/2 ч.ч.
  • крема сирене - 3 бр. (по 125 грама)
  • масло - 1/2 ч.ч. разтопено
  • яйца - 3 броя
  • малини - 200 грама
  • заквасена сметана - 400 грама
  • стевия - 1 ч.л.
  • ягоди - 200 грама
  • желатин - 1 пакет (10 грама)
  • вода - 100 мл
  • ванилия - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете кокосовите стърготини с разтопеното масло, бадемовото и кокосовото брашно. Разбъркайте добре и сипете сместа в намазнена форма за печене. Притиснете добре, за да се оформи блат и приберете в хладилника.

Смесете крема сиренето със стевията, сметаната и ванилията. Пасирайте с миксер.

Добавете яйцата - едно по едно, като след всяко разбивате.

Сипете сметановия крем върху бисквитения блат и заравнете.

Сложете формата с чийзкейка в голяма тава. Сипете вода до половината и сложете да се пече в загрята на 180 градуса фурна. Необходим е около час за изпичане на сладкиша.

Извадете и охладете добре.

Почистете и нарежете плодовете, сварете ги с малко вода.

Разтворете желатина според указанията на опаковката и го сипете към плодовете, разбъркайте добре.

Разпределете плодовото желе върху чийзкейка.

Приберете в хладилник за няколко часа.

Малиновият кето чийзкейк с кокосово брашно е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: