Есенен чийзкейк

Есенен чийзкейк
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
24 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
34 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • ЗА ОСНОВАТА
  • бисквити - 150 г
  • краве масло - 60 г меко
  • за крема
  • крема сирене - 250 г
  • маскарпоне - 250 г
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • захар - 100 г
  • агар агар - 2 пак (4 г)
  • тиква - 200 г сварено пюре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер сложете бисквитите с кравето масло и ги смелете. Извадете и поставете във форма с падащо дъно. Загладете равномерно с лъжица.

В касерола сложете крема сиренето, маскарпонето, захарта и 400 мл от сметаната.

В останалите 100 мл разтворете агар-агара. Изчакайте да заври и махнете от котлона. Добавете агара, разбъркайте и върнете. Варете 1-2 минути.

Отново махнете и добавете пюрето от тиква. Разбъркайте с тел или пасирайте с пасатор.

Оставете леко да се охлади и излейте върху бисквитите.

Оставете чийзкейка с тиква в хладилника да стегне за 1 нощ.

Декорацията на есенния чийзкейк е по желание.

Аз разбих 200 мл сметана с 2 с.л. пудра захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: