Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се добавят олиото, захарта, солта, прясното мляко и брашното. Сместа се разбърква до хомогенност. Оцветява се с боята.
От сместа се изпичат 12-13 бр. червени палачинки с размер 24 сантиметра. След като изстинат, се изрязват с размер 20 сантиметра. Изрезките се запазват за украса на тортата.
Течната сметана се разбива до плътност.
Маскарпонето се смесва с крема сиренето и пудрата захар. Разбърква се и се ароматизира с ванилията.
В подвижен ринг се нарежда тортата - палачинка, 2 с. л. крем, палачинка, крем и така до изчерпване на продуктите. От крема трябва да остане малко за измазване на борда на палачинковата торта.
Тортата престоява няколко часа в хладилника. Освобождава се от ринга и се измазва с отделения крем.
От изрезките на палачинките се оформят розички, с които се украсява тортата с маскарпоне. Поръсва се със захарни перли и се гарнира с ягоди Палачинковата Торта с Маскарпоне.
Да ви е сладко!