Начин на приготвяне
В купа си разбиваме яйцата, добавяме прясното мляко, водата, солта, содата и брашното.
Разбиваме добре продуктите, добавяме олиото, разбъркваме и оставяме за 30 мин.
След това си приготвяме палачинките, като намазняваме загратия тиган. Оставяме ги да се охладят и се нарязваме продуктите за плънката.
Всички продукти за солената палачинкова торта са ориентировъчни, разбира се, може да се ползват други.
Слагаме една палачинка и започваме да редуваме съставките. Примерно, мажем с лютеница и натрошаваме сирене, след това слагаме втора палачинка, намазваме с майонеза и слагаме шунка и така до свършване на продуктите.
Накрая поръсваме апетитната солена торта с пармезан и украсяваме. Оставяме в хладилника да стегне.