Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с маскарпоне в чаша

Бисквитена торта с маскарпоне в чаша

Бисквитена торта с маскарпоне в чаша
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Кой е казал, че не можем да си кажем наздраве с бисквитена торта - щом е в чашки, всичко може"

Необходими продукти

  • за жълтия крем
  • прясно мляко - 700 г
  • жълтъци - 3 бр.
  • захар - 120 г
  • царевично нишесте - 50 г
  • ванилия - 2 бр.
  • маскарпоне - 2 с.л.
  • за белия крем
  • сладкарска сметана - 200 г
  • маскарпоне - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • още
  • банани - 1 бр.
  • орехи - 6 бр.
  • бисквити - 1/2 пак.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете жълтъците, захарта, царевичното нишесте и 400 мл от млякото. Разбъркайте с тел до еднородна смес без бучки.

Добавете останалото мляко и прехвърлете всичко в касерола. Сложете на котлона да заври.

Намалете котлона и варете 10 минути при непрекъснато бъркане. Махнете от огъня и сложете маскарпонето.

Разбъркайте до пълното му усвояване. Оставете леко да се охлади.

Вземете чашка и сложете натрошени бисквити на дъното.

Отгоре сложете малки парчета банан и от крема. Отново бисквити, банан....до запълване на чашката, като оставите малко място и за белия крем.

В купа сложете сметаната и ванилията. Разбъркайте с миксер до пухкав крем.

Добавете маскарпонето и с помощта на силиконова шпатула разбъркайте внимателно до съединяване на двата продукта.

Напълнете шприца и затворете тортата с белия крем.

Оставете бискитените тортички в хладилника да се изстуди.

Преди сервиране поръсете бисквитената торта с маскарпоне с начупени на дребно орехи.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: