Начин на приготвяне
Първо разбийте маскарпонето заедно с пудрата захар.
Разбийте хубаво течната сметана и добавете към нея заквасената сметана.
Смесете съставките и бъркайте до хомогенна смес.
Разтопете на водна баня белия шоколад. Добавете го бавно към горните продукти и пак разбъркайте.
Затоплете леко прясното мляко. Потопете бисквитите в него и ги подредете на един ред в достатъчно голяма чиния.
Намажете бисквитите със сметановия крем. Следва втори ред бисквити и крем. Редувайте така до изчерпване на продуктите.
Намажете бисквитената торта с крем и я приберете в хладилник за няколко часа.
Поръсете я с малко натрошени бисквитки, а накрая я украсете с плодове и мента.
Бисквитената торта със сметана и маскарпоне е готова.