Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотени торти»Торта с бишкоти, маскарпоне и сметана

Торта с бишкоти, маскарпоне и сметана

Торта с бишкоти, маскарпоне и сметана
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
33 мин.
Порции
8
"Една много сполучлива бишкотена тортичка с чуден шоколадов крем"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • сладкарска сметана - 150 грама
  • бишкоти - 200 грама
  • маскарпоне - 250 грама
  • бял шоколад - 200 грама
  • какао - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджерка загрейте сметаната до степен завиране.

Свалете от огъня, добавете вътре начупения шоколад и разбъркайте, за да се разтопи.

Охладете леко и приберете в хладилника за няколко часа.

Извадете шоколадовия крем и го разбийте с миксер. Прибавете маскарпонето и отново разбийте до получаване на пухкав крем.

Затоплете млякото с какаото и захарта, свалете от огъня, когато захарта се разтопи.

Потопете за кратко всяка една бишкота в подсладеното мляко и подредете върху подходящ поднос.

Разделете крема на две части. Шприцовайте половината върху бишкотите.

Отгоре наредете останалите сиропирани бишкоти и завършете с другата половина крем.

Приберете бишкотената торта в хладилник, за да стегне. Украсете по ваш избор.

Тортата с бишкоти, маскарпоне и сметана е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: