Начин на приготвяне
В подходяща тенджерка загрейте сметаната до степен завиране.
Свалете от огъня, добавете вътре начупения шоколад и разбъркайте, за да се разтопи.
Охладете леко и приберете в хладилника за няколко часа.
Извадете шоколадовия крем и го разбийте с миксер. Прибавете маскарпонето и отново разбийте до получаване на пухкав крем.
Затоплете млякото с какаото и захарта, свалете от огъня, когато захарта се разтопи.
Потопете за кратко всяка една бишкота в подсладеното мляко и подредете върху подходящ поднос.
Разделете крема на две части. Шприцовайте половината върху бишкотите.
Отгоре наредете останалите сиропирани бишкоти и завършете с другата половина крем.
Приберете бишкотената торта в хладилник, за да стегне. Украсете по ваш избор.
Тортата с бишкоти, маскарпоне и сметана е готова.