Начин на приготвяне
За да приготвите тази бърза и много вкусна торта с бишкоти и маскарпоне, първо, си пригответе крема маскарпоне.
Смесете маскарпонето и кондензираното мляко и ги разбъркайте до гладък крем. Прибавете ванилията и малко настъргана кора лимон за свежест и кремът е готов. Ако обичате по-сладки десерти, може да добавите малко пудра захар, мед или друг подсладител по ваш вкус.
Отрежете връхчетата на бишкотите от единия край. Потопете за секунда всяка бишкота в прясно мляко и наредете от тях борд по ръба на форма с падащо дъно с диаметър 22-24 см.
След това наредете бишкоти и на дъното на тавичката, които също потопете в прясно мляко.
Следва половината от крема.
Върху него поръсете плодове и повторете с още един ред бишкоти, плодове и накрая крем.
Покрийте тортата Шарлота с фолио за свежо съхранение и я сложете в хладилник да престои няколко часа, най-добре една нощ.
На следващия ден гарнирайте тортата с още пресни плодове и сервирайте плодова торта с бишкоти.
Да ви е сладко!