Начин на приготвяне
В купа сложете жълтъците, захарта, царевичното нишесте и 400 мл от млякото. Разбъркайте с тел до еднородна смес без бучки.
Добавете останалото мляко и прехвърлете всичко в касерола. Сложете на котлона да заври.
Намалете котлона и варете 10 минути при непрекъснато бъркане. Махнете от огъня и сложете маскарпонето.
Разбъркайте до пълното му усвояване. Оставете леко да се охлади.
Вземете чашка и сложете натрошени бисквити на дъното.
Отгоре сложете малки парчета банан и от крема. Отново бисквити, банан....до запълване на чашката, като оставите малко място и за белия крем.
В купа сложете сметаната и ванилията. Разбъркайте с миксер до пухкав крем.
Добавете маскарпонето и с помощта на силиконова шпатула разбъркайте внимателно до съединяване на двата продукта.
Напълнете шприца и затворете тортата с белия крем.
Оставете бискитените тортички в хладилника да се изстуди.
Преди сервиране поръсете бисквитената торта с маскарпоне с начупени на дребно орехи.