Начин на приготвяне
Смесете брашното заедно със солта, сухата мая, олиото и захарта. Прибавете към тях водата, млякото и леко разбитите яйца.
Внимателно замесете меко тесто и го оставете да втаса около 40 минути. След това го разделете на две части.
Всяка една част разточете във форма на правоъгълник, който се намазва с олио и се поръсва със сирене. Навийте на рула и двете кори.
В добре намаслена тава, която е застлана и с хартия за печене наредете отрязаните краища от рулата.
Нарежете на триъгълници останалото от тях, наредете в краищата на тава - едно трябва да е с връх навън, а следващото - с връх навътре.
Разбийте жълтък с малко олио и с тази смес намажете погачата. Печете в загрята на 170 градуса фурна до получаване на хубава златиста коричка - около 40 минути.
Извадете готовата питка, намажете я с масло и покрийте с чиста кърпа, за да омекне.
Лесната новогодишна погача е готова.