Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с миксер до получаване на пухкав крем.
Добавете към него смлените орехи, бакпулвера и брашното. Разбъркайте.
Изсипете готовата смес в тава за печене върху хартия за печене и я сложете да се пече в предварително загрята фурна на 170 °C за около 40 минути.
Оставете готовия блат да се охлади.
За приготвянето на крема разбийте сметаната с миксер.
В друга купа разбийте маслото заедно с пудрата захар и жълтъците и постепенно добавете сметаната. Бъркайте до получаване на гладка смес.
Разрежете блата с конец на две части.
Сложете единия във форма за торта, сиропирайте го с малко компот от кайсии и го намажете с крема.
Повторете същото и с другия блат. Накрая намажете ореховата торта с останалия крем и я украсете със смлените орехи.
Насладете се на тази Любимата Орехова Торта.