Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова торта»Бърза и лесна домашна орехова торта

Бърза и лесна домашна орехова торта

Бърза и лесна домашна орехова торта
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8-10
"Ако ви предстои специален повод, то задължително опитайте тази рецепта за домашна орехова торта"

Необходими продукти

  • яйца - 7 бр.
  • захар - 2 и 1/2 чаени чаши
  • брашно - 3 и 1/2 чаени чаши
  • хладка вода - 1 чаена чаша
  • бакпулвер - 1 бр.
  • олио - 3 супени лъжици
  • орехи - 2 чаени чаши
  • лимонов сок - 1/2 лимон
  • ванилия - 2 бр.
  • За крема
  • прясно мляко - 1 литър
  • нишесте
  • захар - 1 чаена чаша
  • пръчици - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смелете орехите. Яйцата и захарта се разбиват.

След това към яйчната смес се прибавят брашното и водата. Накрая се прибавят бакпулвер, една чаена чаша орехи и ароматите.

Готовата смес може да разделите на три равни части и да изпечете отделно или да изпечете наведнъж.

Ако я изпечете наведнъж, след като изстине се разрязва да два или три блата.

Нишестето се приготвя по начина описан на опаковката.

След като сте приготвили нишестето слепете тортата.

Отгоре поръсете ореховата торта с останалите орехи и пръчиците.

Бързата и лесна домашна орехова торта е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: