Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Любимата торта Сахер с черен шоколад

Любимата торта Сахер с черен шоколад

ЛюдмилаЛюдмила
Новак
251k
Любимата торта Сахер с черен шоколад
Снимка: Людмила
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Разкошна торта, която си заслужава всяко усилие в приготвянето"

Необходими продукти

  • за блата
  • черен шоколад - 150 грама
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 броя
  • масло - 120 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • какао - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • За мазане
  • конфитюр от кайсии - 200 грама
  • За глазурата
  • вода - 100 мл
  • черен шоколад - 120 грама
  • олио - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използваната чаша е с вместимост 200 мл.

В дълбока купа сипете захарта и омекналото масло, разбийте с миксер до побеляване. Прибавете яйцата - едно по едно, като след всяко разбивайте добре и щом се усвои, чуквайте следващото.

Идва ред на разтопения шоколад, какаото, щипката сол, брашното и бакпулвера.

Намазнете форма с диаметър 26 см с меко масло. Сипете вътре сместа и изпечете в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути.

С помощта на конец разрежете охладения блат на две.

Загрейте конфитюра и го прекарайте през цедка.

Намажете единия блат със сладкото, отгоре сложете втория и също намажете топлия конфитюр.

Оставете да престоят така около час.

За глазурата загрейте водата със захарта. Прибавете начупения шоколад и бъркайте постоянно. След кратко варене охладете леко шоколадовия крем и залейте тортата.

Украсете шоколадовата торта с розички сметана или каквото обичате.

Любимата торта Сахер с черен шоколад е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: