Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Перфектната брауни торта

EvgeniaEvgenia
Новак
1339788
Перфектната брауни торта
Снимка: Evgenia
1 / 2
01/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • шоколад - 200 грама натурален
  • кокосово брашно - 140 г
  • масло - 140 г
  • яйца - 5 бр.
  • кафява захар - 200 г
  • ванилия - 1 ампула
  • бакпулвер - 10 г
  • За крема
  • маскарпоне с шоколад - 500 г
  • кафява захар - 1/3 ч.ч.
  • За глазурата
  • шоколад - 100 г, натурален
  • готварска сметана - 70 мл
  • масло - 20 г
  • бадеми - 50 г, филирани за украса
  • червени боровинки - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разбиваме яйцата със захарта в подходяща купа. Разтопяваме на водна баня маслото и натуралния шоколад.

След като станат на стайна температура ги добавяме към яйчената смес. При непрекъснато бъркане включваме и кокосовото брашно с бакпулвера и ванилията.

Разбъркваме получената смес до хомогенност. После изсипваме готовата смес за блатовете във форма за печене (с диаметър 22 см), покрита с пергаментова хартия. Печем в предварително загрята фурна до 180 градуса за около 20 минути. Проверяваме с дървена клечка дали е готов блата (не бива да полева по клечката тесто).

След като е готов блатът, го оставяме на една страна да изстива.

През това време разбиваме маскарпонето и захарта с миксер. Докато блатът е все още леко топъл, го разрязваме с подходящ нож на три части.

За да не се начупят, докато са все още леко топли блатовете, ние ги намазваме с маскарпонето и ги сглобяваме, като ги поставяме върху подходяща поставка.

На най-горния блат не слагаме крем, но намазваме шоколадовата торта отстрани също с крем. Най-горния блат заливаме с глазура от разтопения на водна баня шоколад, сметаната и кравето масло.

Накрая украсяваме тортата с филирани бадеми и боровинки. Оставяме за няколко часа в хладилник.

Перфектната брауни торта е готова.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: