Начин на приготвяне
Първо разбиваме яйцата със захарта в подходяща купа. Разтопяваме на водна баня маслото и натуралния шоколад.
След като станат на стайна температура ги добавяме към яйчената смес. При непрекъснато бъркане включваме и кокосовото брашно с бакпулвера и ванилията.
Разбъркваме получената смес до хомогенност. После изсипваме готовата смес за блатовете във форма за печене (с диаметър 22 см), покрита с пергаментова хартия. Печем в предварително загрята фурна до 180 градуса за около 20 минути. Проверяваме с дървена клечка дали е готов блата (не бива да полева по клечката тесто).
След като е готов блатът, го оставяме на една страна да изстива.
През това време разбиваме маскарпонето и захарта с миксер. Докато блатът е все още леко топъл, го разрязваме с подходящ нож на три части.
За да не се начупят, докато са все още леко топли блатовете, ние ги намазваме с маскарпонето и ги сглобяваме, като ги поставяме върху подходяща поставка.
На най-горния блат не слагаме крем, но намазваме шоколадовата торта отстрани също с крем. Най-горния блат заливаме с глазура от разтопения на водна баня шоколад, сметаната и кравето масло.
Накрая украсяваме тортата с филирани бадеми и боровинки. Оставяме за няколко часа в хладилник.
Перфектната брауни торта е готова.