Начин на приготвяне
Намажете с мазнина и брашно форма от 18/20 см или я застелете с хартия за печене. Пригответе пандишпана.
Разбийте добре яйцата с 90 г захар. Продължете около 15 минути, докато увеличат обема си и образуват лента в купата, без да потъва лентата в сместа.
В този момент добавете пресятото брашно малко по малко, като внимателно разбърквате с шпатула или дървена лъжица отдолу нагоре.
Добавете още брашно. Накрая добавете настърганата лимонова кора.
Изсипете сместа в тавата и печете в гореща фурна на 180 градуса за около половин час. Извадете от фурната и оставете да се охлади.
Междувременно изцедете и пасирайте изварата (рикотата ), след това добавете гранулираната захар. Оставете да почива в хладилника, покрита с найлоново фолио.
Добавете боровинки или друг плод непосредствено преди сглобяването на вашата домашна торта, като ги добавите само към половината от крема.
Пригответе сиропа за на тортата с рикота. В тенджера разтворете захарта във водата, след това кипете няколко минути и изключете.
Оставете да се охлади и накрая добавете ликьора. Разделете вече студения пандишпан наполовина.
Намокрете долния блат с много ликьорен сироп и напълнете с около половината крем от рикота (или друг вид млечна извара), към който вече сте добавили плодчета боровинки.
Покрийте с другата половина на тортата, след това поръсете обилно със сиропа.
По краищата и върху повърхността на плодовата торта намажете останалата част от крема от рикота.
Декорирайте, като украсите с боровинки, ягоди и накълцани лешници.
Леката торта с извара и плодове е изключително вкусна!