Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова торта»Сполучлива лека торта с маскарпоне

Сполучлива лека торта с маскарпоне

IvelinaIvelina
Новак
402k
Сполучлива лека торта с маскарпоне
Снимка: Ivelina
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Да ви е сладко с тази ефектна лека торта с маскарпонен крем"

Необходими продукти

  • Блат
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. ситно смлени
  • лимонова кора - или портокал
  • бакпулвер - 16 г др. Йоткер
  • крем
  • маскарпоне - 200 г
  • ябълки - 4 бр.
  • захар - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • ванилов пудинг - 1 п. на Йоткер.
  • сметана - 200 мл 100 за крема и 100 за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато ви се хапва сполучлива лека торта с маскарпоне, опитайте тази рецепта!

Първо изпекох домашен блат за торта от яйца, захар, брашно, бакпулвер и ситно смлени орехи. За целта разбих яйцата до удвояване на размера им и добавих по малко от брашното и орехите, и останалите съставки.

Изпекох на 160 градуса за около 40 мин. Проверете с клечка за заби готовността.

След изпичане разделих на 2.

За крема на ореховата торта настъргах на ренде 4 бр. големи ябълки към тях прибавих 2 яйца, 1 пакет ванилов пудинг на Йоткер и 100 г захар. Ябълките със захарта пускат достатъчно течност, за да се получи крем.

Всичко сложих на котлона в тенджерка и бърках до получаване на гъст крем.

Свалих от котлона. Когато кремът се охлади, прибавих маскарпоне и половината от разбитата сметана.

Оставих половината за измазване отгоре. Сглобих десерта от блат, крем и накрая украсих. Поставих в хладилника за една нощ.

Да ви е сладко с моята свежа рецепта за вкусна торта!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: