Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с лимецово брашно

Кекс с лимецово брашно

Кекс с лимецово брашно
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Нямаме търпение да опитаме още днес този вкусен лимецов кекс"

Необходими продукти

  • яйца - 5 бр.
  • кафява захар - 150 г
  • олио - 1 с.л.
  • лимецово брашно - 200 г + 1 с.л. за поръсване
  • краве масло - 180 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете маслото да се размекне на стайна температура за 20 мин. преди да започнете да го използвате.

Добавете към него пудрата захар и разбийте на пяна.

Разделете белтъци от жълтъци. Разбийте жълтъци с 1/3 от захарта и разбийте. Добавете яйчения крем към този с пудрата захар и маслото.

Белтъците разбийте на сняг, добавете към тях останалото количество захар. Пресейте брашното. Добавете към него ванилията и бакпулвера. Разбъркайте.

Малко по малко добавете белтъците с брашното. Намазнете формата, в която ще печете лимецовия кекс, набрашнете я.

Сипете и печете вкусния кекс за 40 мин. на 170 градуса.

Кексът с лимецово брашно е готов - оставете го да изстине и поднесете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: