Начин на приготвяне
Най-напред трябва да се пресеят двете брашна в купа. Към тях прибавяме сухата мята, сол, захар. Разбъркваме и слагаме в купата също надребнените маслини, ленено семе и затоплено прясно мляко.
Бъркаме и месим полученото тесто за пица. Месете не по-кратно от десет минутки. След това прехвърляме тестото в купа и го оставяме да си почине за час.
Загряваме фурната на 220 градуса и вътре слагаме намаслена тава или плоча за пица.
Тестото за пица премесваме за 1-2 мин. късаме на парчета според това колко мини пици искаме да направим.
Всяка пица гарнираме с резени домати, чушки, лук, настърган кашкавал. Печем във фурната до готовност.
Наслаждаваме се на вегетариански мини пици с лимецово брашно, докато са топли.