Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кокошка със сос от кисело мляко

Кокошка със сос от кисело мляко

MarianeMariane
Новак
6944
Кокошка със сос от кисело мляко
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • лук - 5 - 6 глави
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете кокошката на порции, залейте я с вода, колкото да я покрие и я сложете да ври на тих огън. Когато кипне, добавете ситна нарязаните глави лук и 1 лъжичка червен пипер. Варете до готовност на месото.

Извадете готовото месо в чиния, прецедете бульона. Пригответе светла запръжка от олиото и брашното, разредете с бульона и кипнете. Варете десетина минути на тих огън, добавете разбитото кисело мляко и кипнете отново.

Залейте месото със соса с кисело мляко и поднесете с гарнитура по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: