Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кавърма»Пилешка кавърма за ценители

Пилешка кавърма за ценители

Пилешка кавърма за ценители
Снимка: Нина Иванова Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Не само най-големите кулинарни ценители - всички ще оценят положително тази пилешка кавърма"

Необходими продукти

  • гъби - 200 г печурки
  • пилешко месо - 300 г
  • домати - 3 бр. белени, наситнени
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 100 мл
  • чушки - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зеленчуков бульон - 200 мл
  • магданоз - 3 с.л. нарязан
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • нишесте - 1 с.л. /може и брашно/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка от приготвяне на пилешката кавърма е обработването на зеленчуците. Почистете и нарежете гъбите, чесъна, лука и чушката. Пилешкото също нарежете на дребно.

Запържете лука в тиган за пет минути, после сложете месото до смяна на цвета му.

Сложете гъбите, разбъркайте, затворете. Гответе 5-6 минути и сложете бульона, виното, подправките, доматите, чушката.

Оставете да заври и гответе апетитната кавърма половин час на слаб огън. Ако е твърде рядка, може да я сгъстите с 1 с.л. нишесте.

Пилешката кавърма за ценители се поднася, поръсена с магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: