Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Свински шишчета за ценители

Свински шишчета за ценители

ЗориЗори
Новак
15515k
Свински шишчета за ценители
Снимка: Зори
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ние сме сред най-големите ценители ма тези свински шишчета"

Необходими продукти

  • сланина - няколко парчета
  • лук - 3 глави кромид
  • свински джолан - 1 кг без кост
  • олио - 100 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • чушки - 6 бр. /3 зелени + 3 червени/
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кисели краставички - 1 буркан само маринатата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и нарежете на дребно свинския джолан. Сложете го в подходящ съд и полейте с маринатата от киселите краставички. Оставете за през нощта.

Поръсете след това месото с малко олио, черен пипер и сол. Разбъркайте и оставете за половин час.

Пригответе си дървени шишчета, намокрете ги. Нарежете и почистете чушките и лука.

Подгответе свинските шишчета, редувайки месо, зелена, червена чушка и лук.

Намажете скарата със сланина, щом загрее. Изпечете готовите шишчета от всяка страна.

Намажете ги с маринатата от месото.

Свинските шишчета за ценители са страхотни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: