Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Свински шишчета с тиквички, гъби и чушки

Свински шишчета с тиквички, гъби и чушки

Свински шишчета с тиквички, гъби и чушки
Снимка: Диляна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Чудни свински шишчета със зеленчуци, подходящи за обяд или вечеря"

Необходими продукти

  • гъби - 400 грама
  • свинско месо - 800 грама
  • тиквички - 2 броя
  • чушки - 2 зелени + 2 червени
  • лук - 2 глави
  • универсална подправка - за зеленчуци
  • марината
  • соев сос - 2 с.л.
  • горчица - 4 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • лимонов сок - от 2 лимона
  • дафинов лист - 2 броя
  • бяло вино - по желание
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на парчета свинското месо. Прехвърлете в купа и добавете всички посочени подправки за маринатата. Разбъркайте добре, покрийте и оставете свинското да се маринова за поне половин час.

Почистете зеленчуците и ги нарежете на парчета с приблизително еднаква големина. Овкусете ги с универсалната зеленчукова подправка.

Започнете да нанизвате продуктите на шишчета - парчета месо, тиквичка, пипер, гъба и лук, като след това спазвате същата последователност.

Загрейте добре скарата, намазнете я с олио и изпечете шишчетата от всички страни до готовност.

Свинските шишчета с тиквички, гъби и чушки са много вкусни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: