Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Свински шишчета с картофена гарнитура

Свински шишчета с картофена гарнитура

Свински шишчета с картофена гарнитура
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Любимата ни комбинация - свински шишчета с картофки"

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 грама
  • червено вино - 200 мл
  • магданоз - 2 - 3 клончета
  • самардала - 1 връзка
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • сирене - за поръсване
  • олио - за пържене
  • бял пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на хапки свинското месо. Прехвърлете го в купа и го овкусете със сол, нарязана самардала и бял пипер. Залейте с виното и приберете в хладилник, за да се маринова.

Междувременно обелете и нарежете на филийки картофите. Подсушете ги и изпържете в загрято олио.

Поръсете пържените картофи с натрошено сирене.

Нанижете месото на шишчета.

Загрейте скарата и ги изпечете от всички страни до готовност. Поднесете ги с гарнитура от картофите, резени лимон и стръкчета магданоз.

Свинските шишчета с картофена гарнитура са чудни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: