Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Свински шишчета с ананас

Свински шишчета с ананас

Свински шишчета с ананас
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
7

Необходими продукти

  • свинско месо - 300 г
  • ананас - 1 бр. консерва
  • хималайска сол
  • черен пипер
  • кашкавал - настърган
  • зехтин
  • дървени шишчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и нарежете на малки хапки. Извадете ананаса от консервата, изцедете и заделете соса.

Вземете едно шишче и сложете парче месо, ананас, отново месо и така до изчерпване на продуктите. Сложете свинските шишчета в тавичка.

Посолете с хималайската сол и черния пипер. Излейте сока от ананас и оставете за няколко часа в хладилника, като ги обръщате на всеки половин час.

Намажете скарата със зехтин и изпечете шишчетата от всички страни до готовност. Малко преди да ги извадите, поръсете с настъргания кашкава.

Изчакайте да се разтопи и махнете от скарата.

Сервирайте свинските шишчета с ананас топли с предпочитаната от вас гарнитура.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: