Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Шишчета»Мераклийски свински шишчета за ценители

Мераклийски свински шишчета за ценители

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
4513k40
Мераклийски свински шишчета за ценители
Снимка: Sevdalina Irikova
14/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"На-големите ценители на вкусната месна храна ще оценят подобаващо тези свински шишчета"

Необходими Продукти

  • сланина - 150 г солена
  • свинско филе - 500 г
  • чушки - 3 бр. червени
  • лук - 3 глави червен
  • мащерка - 1 с.л.
  • чубрица - 1 с.л. ронена
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • нишесте - 1 с.л. за сгъстяване на соса
  • За маринатата
  • соев сос - 1 ч.л.
  • уорчестър сос - 1 ч.л.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • оцет - 3 с.л. балсамов
  • растителна мазнина - 4 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • мед - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на късове, които се овалват в подправките.

В малка купа се смесват продуктите за маринатата за месото. Скилидката чесън се смачква с нож или ръка и се слага цяла.

След това всички парчета месо се потапят в маринатата, овиват се с прозрачно фолио и се оставят в хладилник за 12 часа.

Чушките и лукът се нарязват на квадратни парчета, като на лука се оставя сърцевината за соса.

Сланината също се нарязва на квадрати заедно с кожата по нея.

Върху тези бамбукови шишчета, които преди това са били натопени във вода, се редуват продуктите чушка, сланина, лук и месо и се слагат на скарата.

От маринатата се отделя малко количество за намазване по време на печенето, а с останалото се приготвя сосът за месото.

Сърцевината от лука се нарязва в тиган и щом омекне, се добавят към него солта и маринатата.

Сосът се оставя да ври за няколко минути и след това се сгъстява с малко разтворено във вода нишесте.

Свинските шишчета се сервират със соса и запечени картофки.

Опитайте и вие тези мераклийски свински шишчета за ценители.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: