Начин на приготвяне
Свинското месо се нарязва на късове, които се овалват в подправките.
В малка купа се смесват продуктите за маринатата за месото. Скилидката чесън се смачква с нож или ръка и се слага цяла.
След това всички парчета месо се потапят в маринатата, овиват се с прозрачно фолио и се оставят в хладилник за 12 часа.
Чушките и лукът се нарязват на квадратни парчета, като на лука се оставя сърцевината за соса.
Сланината също се нарязва на квадрати заедно с кожата по нея.
Върху тези бамбукови шишчета, които преди това са били натопени във вода, се редуват продуктите чушка, сланина, лук и месо и се слагат на скарата.
От маринатата се отделя малко количество за намазване по време на печенето, а с останалото се приготвя сосът за месото.
Сърцевината от лука се нарязва в тиган и щом омекне, се добавят към него солта и маринатата.
Сосът се оставя да ври за няколко минути и след това се сгъстява с малко разтворено във вода нишесте.
Свинските шишчета се сервират със соса и запечени картофки.
Опитайте и вие тези мераклийски свински шишчета за ценители.
Добър апетит!