Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Шишчета»Мераклийски шишчета с дробчета в бекон

Мераклийски шишчета с дробчета в бекон

Мераклийски шишчета с дробчета в бекон
Снимка: Даниела Русева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Комбинирайте тези шишчета със салата и любим сос по избор"

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 500 грама
  • бекон - 150 грама
  • чушки - 2 бр.
  • праз - 1 бр.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • черен пипер - 3 щипки
  • сол - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срежете на две части дробчетата, ако са двойни. Измийте ги под течаща студена вода и старателно ги подсушете върху кухненска хартия.

Овкусете дробчетата със сол и пипер.

Увийте едно дробче в лентичка от бекон, който предварително сте нарязали на по-тънко. Нанижете дробчето на шишче, след това добавете кръг чушка и шайба от праза.

Сгорещете олио в тиган и изпържете шишчетата от всички страни до зачервяване.

Поднесете ги топли със свежа салата по избор. Може да ги комбинирате и с любим сос.

Мераклийските шишчета с дробчета в бекон са чудни!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: