Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Суджук»Мераклийски домашен суджук

Мераклийски домашен суджук

Мераклийски домашен суджук
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Общо
180 мин.
"Наистина по мераклийски е направен този домашен суджук"

Необходими продукти

  • телешки бут - 6 кг
  • сол - 200 грама
  • захар - 1 с.л.
  • свинска плешка - 4 кг
  • черен пипер - 50 грама
  • агнешки черва - или свински
  • кимион - 50 грама
  • чубрица - 50 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте двата вида месо и нарежете на парчета. Поръсете ги със солта, разбъркайте и оставете за няколко часа.

Смелете отцеденото от кръвта месо в подходяща месомелачка и омесете с черния пипер, чубрицата и кимиона.

Омесете добре получената кайма и покрийте съда. Приберете в хладилник за 24 часа, като от време на време размесвате.

Напълнете подготвените свински или агнешки черва. Ако има останал въздух в червата, прободете с игла - така ще излезе.

Закачете получените суджуци на сухо, прохладно и достатъчно проветриво място.

На всеки два дни ги разточвайте с помощта на на бутилка или точилка.

Мераклийският домашен суджук е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: