Edin.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Лесна фритата с чушки и суджук

Лесна фритата с чушки и суджук

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Лесна фритата с чушки и суджук
Снимка: Мария Симова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Лесна фритата с чушки и суджук"

Необходими продукти

  • печени чушки - 4 броя
  • яйца - 6 броя
  • суджук - суров (2 парчета)
  • праз - 1 голям стрък
  • кашкавал - 50 грама
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • черен пипер
  • розмарин - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тава сипете олиото, загрейте го. Пуснете вътре нарязаните чушки, праз и суджук, пържете до тяхното омекване.

Разбийте яйцата и добавете към тях настъргания кашкавал.

Овкусете с подправките и сипете яйчената смес в тавата.

Поставете в предварително загрята на 200 граудуса фурна и печете фритатата до готовност - около 15 минути.

Лесната фритата с чушки и суджук е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: