Edin.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Фритата с наденица и пармезан

Фритата с наденица и пармезан

Фритата с наденица и пармезан
Снимка: Сия Рибагина
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"А вие какво ще кажете за тази толкова вкусна фритата с наденичка?"

Необходими продукти

  • яйца - 6 бр.
  • пармезан - 30 г
  • козе сирене - 100 г
  • наденица - 2 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • кашкавал - 100 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • черен пипер
  • мащерка
  • магданоз - няколко стръка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на полумесеци и го запържете в дълбок тиган със сгорещена мазнина до омекване.

Цепнете суровите наденички по дължина и извадете месото от червото.

Добавете го при лука и го запържете за 5 минути.

Разбийте яйцата и ги добавете заедно с настъргания пармезан и нарязания на ситно магданоз.

Разбъркайте ги леко и ги овкусете с подправките.

Сложете върху вкусната фритата на места козе сирене и поръсете с настърган кашкавал.

Сложете тигана във фурна за малко, за да се разтопи кашкавалът.

Фритата с наденица и пармезан е много вкусна.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: