Edin.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Фритата с картофи и чедър

Фритата с картофи и чедър

Фритата с картофи и чедър
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Сега е моментът да започнете да приготвяте тази вкусна фритата с картофи и чедър, за да бъде готова тъкмо за вечеря"

Необходими продукти

  • картофи - 1 бр. голям
  • чедър - 80 г /може и кашкавал/
  • яйца - 6 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • лук - 1 глава
  • зехтин
  • чушки - 2 бр. големи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките нарежете на лентички. Картофите обелете и нарежете на кубчета. На ренде минете чедъра.

В тиган загрейте зехтин и запържете наситнената глава лук. Овкусете с черен пипер и сол и пържете около пет минути.

Прибавете картофите и гответе около десет минути до омекване. Сипете чушките и чесъна, разбъркайте и гответе още 10 минути.

Разбийте яйцата, изсипете чедъра към тях и изсипете върху картофената фритата.

Оставете на котлона за още 10-15 мин. През това време включете фурната, поръсете останали чедър и запечете вкусната фритата за 10 мин.

Щом е готова, оставете фритатата с картофи и чедър да изстине за кратко и поднесете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: