Начин на приготвяне
Поставяме маята и захарта в хладка вода.
Брашното и солта се пресяват в купа. Прави се кладенче и в него се изливат зехтинът с маята.
Разбъркваме съставките и замесваме тесто. Оставяме го да бухне и да усвои размера си.
В друг съд се скълцва чесънът и се слага в тестото. Добавя се и рендосаният чедър.
Размесваме хубаво тестото още веднъж и късаме от него топчета. Всяка топка тесто да е голяма колкото юмрук.
Подреждаме топчестите питки върху хартия за печене в тава. Мажем ги с масло и поръсваме със скълцан див лук.
Печем питчиците половин час или малко повече - до златисто. По желание към края може да ги поръсите с още малко настърган чедър.
Малките питки с чедър и див лук са готови. Могат да се хапват така или да ги разрежете и да ги ползвате за импровизирани сандвичи.