Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Малки питки»Малки питки с кашкавал

Малки питки с кашкавал

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Питки с кашкавал за сутрешна или следобедна закуска - лесни, пухкави, вкусни, не познаваме човек, който да не ги обича"

Необходими продукти

  • брашно - 600 г
  • настърган кашкавал - 100 г
  • мая - 20 г
  • ябълков оцет - 1 ч.л.
  • масло - 200 г
  • сметана - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладка подсолена вода се разбърква маята, добавят се ябълковият оцет, сметаната и брашното. Тестото се оставя около един час на хладно място да отлежи.

Маслото се размесва с брашно – 3 с.л. и ябълковия оцет. Разбива се на пяна. С тази смес се намазва разточеното тесто и се прегъва на две.

Отгоре пак се намазва със сметана и пак се прегъва. Тестото се оставя малко да отлежи и се нарязва като курабийки, които се намазват с олио, поръсват се с настърган кашкавал и се пекат в предварително затоплена фурна.

Готовите малки питки поднасяме още топли.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: