Начин на приготвяне
Сипете содата в киселото мляко, за да се загаси. В купа смесете кашкавала, размекналото се масло, сиренето и киселото мляко със содата. Разбъркайте. Овкусете със сол.
Малко по малко прибавете брашното, предварително пресято с бакпулвера. Замесете тесто за кифлички. Разделете го на четири равни по големина топки.
Всяка от тях разточете на кръгла кора. Разрежете на четири триъгълника, а след това всеки от тях на три. Посолете с шарена сол и навийте на кифличка.
Отгоре намажете солените кифлички с жълтъка и поръсете с желаните съставки - сусам, пармезан или други по избор.
Наредете кифличките в тава като оставите разстояние между тях.
Печете малките кифлички с кашкавал и сирене до златисто или докато станат готови.
Коментари