Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифли»Малки кифлички с кашкавал и сирене

Малки кифлички с кашкавал и сирене

Малки кифлички с кашкавал и сирене
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Ако предпочитате солените закуски, тези малки кифлички със сигурност ще ви допаднат много"

Необходими продукти

  • брашно - около 4 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • краве масло - 250 г
  • сирене - 1 ч.ч. настъргано
  • кашкавал - 1 ч.ч. настърган
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • за поръсване
  • сусам
  • пармезан
  • ким
  • мак
  • шарена сол - за вътрешността
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете содата в киселото мляко, за да се загаси. В купа смесете кашкавала, размекналото се масло, сиренето и киселото мляко със содата. Разбъркайте. Овкусете със сол.

Малко по малко прибавете брашното, предварително пресято с бакпулвера. Замесете тесто за кифлички. Разделете го на четири равни по големина топки.

Всяка от тях разточете на кръгла кора. Разрежете на четири триъгълника, а след това всеки от тях на три. Посолете с шарена сол и навийте на кифличка.

Отгоре намажете солените кифлички с жълтъка и поръсете с желаните съставки - сусам, пармезан или други по избор.

Наредете кифличките в тава като оставите разстояние между тях.

Печете малките кифлички с кашкавал и сирене до златисто или докато станат готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Станаха страхотни благодаря за рецептата
26.12.2021 13:15