Начин на приготвяне
В дълбока купа смесете сметаната и кефира. Добавете содата и изчакайте да се активира. Добавете захарта, солта, маслото и на последно място брашното.
Разбъркайте с дървена лъжица за повече удобство. Тестото трябва да започне да се отлепва от стените на купата. Ако има нужда, добавете още брашно.
Разделете готовото тесто на осем равни топки. Разтеглете ги с ръце върху набрашнена повърхност. В средата поръсете сирене и кашкавал.
Направете вързопче, събирайки краищата, за да оформите вашите хачапури. Леко ги сплескайте, защото ще ги приготвяне на тиган.
Може с ръце или с точилка. Внимавайте да не разкъсате тестото. Ще се получат плоски питки.
Изпечете ги в намазнен тиган с незалепващо покритие и капак. Стават бързо - трябва ги по минута на страна. Трябва да получат лек загар.
Готовите хачапури със сирене и кашкавал намажете с малко масло, покрийте ги, за да са топли. Сервирайте за закуска.