Начин на приготвяне
Яйцата се слагат в купа.
Разбиват се много добре.
Киселото мляко се изсипва в отделна купа.
Прибавя се олиото и газираната вода и се разбърква много добре.
Прибавя се към яйцата и се разбъркват до получаване на хомогенна смес.
Козето сирене се натрошава на ситно и се слага в друга купа.
Пресният кашкавал се настъргва и се прибавя към сирене, след което се разбъркват много добре.
Взимат се две кори и се разстилат върху плот.
Намазват се с яйчената смес, като в единия край се слага от сиренето с кашкавал.
Корите се навиват на охлювче.
По тази начин се навиват и другите кори, като се взимат по две една върху друга.
Баничките с козе сирене се нареждат в тава върху хартия за печене.
Отгоре се слагат парченца масло на малките навити банички.
Пекат се банички с кашкавал и козе сирене, които се топят в устата и ще искате още 40 минути в предварително загрята фурна на 200 °C.
По подобен начин можете да си приготвите и малки банички с ябълки или тиквеничета.