Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Печен карфиол с козе сирене и млечна заливка

Печен карфиол с козе сирене и млечна заливка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Печен карфиол с козе сирене и млечна заливка
Снимка: Yordanka Kovacheva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Вкусен печен карфиол с неустоима коричка Опитайте го"

Необходими продукти

  • карфиол - 1 глава /1 кг/
  • козе сирене - 200 г
  • прясно мляко - 600 мл
  • брашно - 50 г
  • масло - 40 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
  • бял пипер - 2 щипки
  • индийско орехче - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разделете главата карфиол на малки розички. Измийте и ги сложете в уред за готвене на пара. Сварете карфиола за 20-тина минути. Ако нямате такъв уред, може да го сварите за 15-тина минути във вряща подсолена вода.

Междувременно пригответе соса Бешамел. За целта загрейте маслото с малко зехтин и сипете цялото брашно. Бъркайте интензивно за 1-2 минути и брашното леко потъмнее. Сипете на тънка струя мялкото, като не спирате да бъркате с помощта на телена бъркалка.

Когато сосът се сгъсти го овксуете със сол, бял пипер и индийско орехче.

Натрошете козето сирене в готовия сос и разбийте за кратко.

Наредете задушения карфиол в тава и го залейте със соса.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете карфиола за 10-тина минути.

Печеният карфиол с козе сирене и млечна заливка е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: