Начин на приготвяне
Първо разделете главата карфиол на малки розички. Измийте и ги сложете в уред за готвене на пара. Сварете карфиола за 20-тина минути. Ако нямате такъв уред, може да го сварите за 15-тина минути във вряща подсолена вода.
Междувременно пригответе соса Бешамел. За целта загрейте маслото с малко зехтин и сипете цялото брашно. Бъркайте интензивно за 1-2 минути и брашното леко потъмнее. Сипете на тънка струя мялкото, като не спирате да бъркате с помощта на телена бъркалка.
Когато сосът се сгъсти го овксуете със сол, бял пипер и индийско орехче.
Натрошете козето сирене в готовия сос и разбийте за кратко.
Наредете задушения карфиол в тава и го залейте със соса.
Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете карфиола за 10-тина минути.
Печеният карфиол с козе сирене и млечна заливка е готов.