Начин на приготвяне
Към леко затопленото прясно мляко се прибавят захарта и маята.
Брашното се пресява, прави се кладенче и в него се поставят солта, 2 яйца и 1 белтък и прясното мляко.
Замесва се меко тесто, което се разделя на 4 равни части. Покриват се с кърпа и се оставят да починат 15 минути.
Сиренето и кашкавалът се настъргват на дребно ренде. Смесват се с мекото краве масло.
Взема се едната топка тесто и се разточва на правоъгълник с приблизителни размери 35/45 сантиметра. Намазва се с със сместа от кравето масло.
Разточва се следващата топка и се поставя върху първата кора. Отново се намазва. Така се процедира и с останалите топки тесто.
Цялата кора се навива на руло. От рулото се нарязват тестените охлювчета.
Нареждат се в по-голяма тава, постелена с хартия за печене.
Оставят се ретро закуските 15-20 минути да втасат. Намазват се с отделеният жълтък и се поръсват със сусам.
Охлювчетата с кашкавал и сирене се пекат в предварително затоплена фурна на 180°C до зачервяване.
Приятен апетит!