Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Охлювчета с кашкавал и сирене

Охлювчета с кашкавал и сирене

Охлювчета с кашкавал и сирене
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
9
"Насладете се на тази ретро закуска - охлювчета с кашкавал и сирене"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 250 мл
  • олио - 100 мл
  • суха мая - 5 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 550/600 г
  • краве масло - 125 г
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 150г
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към леко затопленото прясно мляко се прибавят захарта и маята.

Брашното се пресява, прави се кладенче и в него се поставят солта, 2 яйца и 1 белтък и прясното мляко.

Замесва се меко тесто, което се разделя на 4 равни части. Покриват се с кърпа и се оставят да починат 15 минути.

Сиренето и кашкавалът се настъргват на дребно ренде. Смесват се с мекото краве масло.

Взема се едната топка тесто и се разточва на правоъгълник с приблизителни размери 35/45 сантиметра. Намазва се с със сместа от кравето масло.

Разточва се следващата топка и се поставя върху първата кора. Отново се намазва. Така се процедира и с останалите топки тесто.

Цялата кора се навива на руло. От рулото се нарязват тестените охлювчета.

Нареждат се в по-голяма тава, постелена с хартия за печене.

Оставят се ретро закуските 15-20 минути да втасат. Намазват се с отделеният жълтък и се поръсват със сусам.

Охлювчетата с кашкавал и сирене се пекат в предварително затоплена фурна на 180°C до зачервяване.

Приятен апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: