Начин на приготвяне
След като измием пиперките и ги подсуши, изрязваме като капаче. От отвора почистваме семето, като се стараем да оставим дръжките на всяка чушка.
Отделно приготвяме и плънката на пиперките по следния начин:
Сиренето се настъргва на едро ренде и се смесва с разбити яйца и олиото.
Ръсваме мъничко солчица, ако има нужда, и черно пиперче.
Разбъркваме и от тази плънка разпределяме в почистените чушки. Отгоре ръсваме и кашкавал.
Напълнените чушки разпределяме в тавичка. Наливаме малко вода и наръсваме малко олио.
Печем ястието от пълнени чушки на 200 градуса за половин час или до приятен загар на чушките.
Чушки лодки с кашкавал и сирене са апетитно безмесно ястие.