Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Чушки лодки с кашкавал и сирене

Чушки лодки с кашкавал и сирене

Чушки лодки с кашкавал и сирене
Снимка: Добринка Петкова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Лесна рецепта, която винаги се получава добре. Става за предястие, гарнитура или вегетарианско основно ястие."

Необходими продукти

  • яйца - 4 броя големи
  • чушки - 12 пиперки
  • кашкавал - 150 г
  • козе сирене - 400 г
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като измием пиперките и ги подсуши, изрязваме като капаче. От отвора почистваме семето, като се стараем да оставим дръжките на всяка чушка.

Отделно приготвяме и плънката на пиперките по следния начин:

Сиренето се настъргва на едро ренде и се смесва с разбити яйца и олиото.

Ръсваме мъничко солчица, ако има нужда, и черно пиперче.

Разбъркваме и от тази плънка разпределяме в почистените чушки. Отгоре ръсваме и кашкавал.

Напълнените чушки разпределяме в тавичка. Наливаме малко вода и наръсваме малко олио.

Печем ястието от пълнени чушки на 200 градуса за половин час или до приятен загар на чушките.

Чушки лодки с кашкавал и сирене са апетитно безмесно ястие.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: