Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Пълнена Питка»Пълнени патладжани с бял сос

Пълнени патладжани с бял сос

Пълнени патладжани с бял сос
09/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • масло - 1 с.л. краве
  • сушени домати - 1 шепа
  • брашно - 2 с.л.
  • мляко - 50 мл прясно
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Издълбайте измитите и нарязани на две по дължина патладжани, посолете и оставете да постоят известно време, за да се отдели горчивия им сок.

Запържете брашното в горещото масло, разредете с малко прясно мляко и топла вода, прибавете нарязаните сушени домати, разбъркайте добре кашата и я посолете.

Сложете измитите половинки патладжани една до друга в намазнена тава, напълнете ги с гъстата каша, поръсете с настъргания кашкавал и запечете във фурната.

Наредете пълнените патладжани в плато.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: