Edin.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Домашен телешки бургер

Домашен телешки бургер

Домашен телешки бургер
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
52 мин.
Порции
3
"Ако ще хапвате бургер, то тогава нека поне бъде домашно приготвен и то с телешко месце"

Необходими продукти

  • питки - 3 броя за бургери
  • дижонска горчица - 1 с.л.
  • телешка кайма - 400 грама
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • чили сос
  • моцарела - 100 грама
  • кетчуп - по желание
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с наситнените чесън и лук. Овкусете я с черен пипер, сол, горчица, чили сос и соса Уорчестър.

Оформете от нея три кюфтета с плоска форма и еднаква големина. Намазнете чиния и наредете кюфтетата, покрийте и ги приберете да стегнат в хладилника за половин час.

Извадете и ги намажете с още олио. Изпечете ги на загрят грил тиган.

В края на готвенето сипете върху всяко едно от нарязаната моцарела. Сложете капак, колкото да се разтопи сиренето.

Запечете нарязаните на две питки на грила и сложете върху тях кюфтетата.

Сервирайте бургерите с кетчуп и други продукти по ваш избор.

Домашният телешки бургер е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: