Начин на приготвяне
Обелваме и измиваме зеленчуците. Режем на колелца морковите, тиквичката и червения лук. Подправяме ги със зехтин и сол.
Патладжанът трябва да се нареже на кубчета и да се накисне във вода с малко сол, за да се отстрани горчивият вкус.
На загрят оребрен тиган гриловаме лука, моркова и тиквичката.
Прибавяме и нарязаните на филийки гъби, след което готвим до омекване на всички продукти.
Прехвърляме грилованите зеленчуци в отделен съд и нареждаме в тигана патладжана.
След като и той се изпече, го смесваме с останалите печени зеленчуци.
Разполовяваме малките питки и в средата слагаме по няколко лъжици от плънката.
По желание може да сервирате получените бургери с горчица.
Тези домашни бургери с пълнозърнести питки са диетични, икономични и дори веган.