Начин на приготвяне
В малък съд сложете маята в леко затоплена вода, добавете малко захар и разбъркайте добре.
Покрийте съда с прозрачно фолио и го оставете настрана за около 10 минути.
В друга подходяща купа сипете брашното и солта и към него добавете олиото и вече шупналата мая.
Омесете тесто, поръсете го с олио, за да не хваща коричка, покрийте го и го оставете за около 1 час да почине.
След това го разточете на тънка кора и изрежете от него тънки крекери.
Намажете ги с малко мазнина и и ги сложете да се печат на около 160 °C до златисто.
Оставете пълнозърнестите крекери да изстинат и ги поднесете в компанията на различни разядки.
Пълнозърнестите Крекери с Мая са много хрупкави и вкусни.