Edin.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Моите веган крекери

Моите веган крекери

Моите веган крекери
Снимка: Румяна Сакалийска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"А вие с какво бихте хапнали тези веган крекери? Нашето предложение е разядка с нахут или авокадо"

Необходими продукти

  • брашно от нахут - 1 ч.ч.
  • бадемово брашно - 1 ч.ч.
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сусамово олио - 1 к.ч.
  • топла вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа изсипваме двата вида брашно заедно с подправките и разбъркваме добре, за да се смесят.

Малко по малко започваме да прибавяме, първо, сусамовото олио и след това топлата вода.

Замесваме меко тесто, което оставяме да почине за около 5 минути.

Готовото тесто разточваме на тънка кора, която набождаме навсякъде с вилица, и накрая я нарязваме на триъгълници.

Подреждаме хрупкавите крекери в тава, застлана с хартия за печене.

Печем моите веган крекери в предварително загрята фурна на 180°С за 15 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: