Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с шипка сол, содата и зехтина на пяна (като оставите един белтък за финалното намазване).
Към тази смес започнете да добавяте и брашното - на малки порции, лъжица по лъжица. Разбърквайте постоянно.
Идва ред на семената. Маковите, сусамените и ленените семена добавете направо към сместа. Тиквените семки ги начупете леко, преди да ги прибавите към тестото. Подправете с подправки по избор и разбъркайте с пръсти.
Получава се доста сухо тесто, което ще има нужда от добавяне на допълнително вода. Добавете толкова, че да се получи меко, не лепкаво тесто. Около половин чаена чаша.
Полученото тесто разточете на лист с дебелина около половин сантиметър. С нож нарежете домашните крекери на правоъгълни пръчици.
Наредете крекерите ги в тава, предварително застлана с хартия за печене. Намажете ги с разбит на пяна белтък и ги поръсете с натрошени семена.
Сложете домашни лимецови крекери в предварително загряна фурна на 180 градуса.
Печете за около 15 минути или до готовност.