Edin.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Домашни лимецови крекери

Домашни лимецови крекери

Аника ВойтАника Войт
Новак
9211k148
Домашни лимецови крекери
Снимка: Аника Войт
3 / 3
02/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30
"За тези лимецови крекери дори няма да ви е нужна разядка, за да се хапват смело, смело"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 60 мл
  • брашно от лимец - 150 г
  • макови семена - 60 г
  • тиквени семки - 60 г
  • сусам - 30 г
  • ленено семе - 30 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л
  • сух босилек - на вкус
  • ким - на вкус
  • лют пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с шипка сол, содата и зехтина на пяна (като оставите един белтък за финалното намазване).

Към тази смес започнете да добавяте и брашното - на малки порции, лъжица по лъжица. Разбърквайте постоянно.

Идва ред на семената. Маковите, сусамените и ленените семена добавете направо към сместа. Тиквените семки ги начупете леко, преди да ги прибавите към тестото. Подправете с подправки по избор и разбъркайте с пръсти.

Получава се доста сухо тесто, което ще има нужда от добавяне на допълнително вода. Добавете толкова, че да се получи меко, не лепкаво тесто. Около половин чаена чаша.

Полученото тесто разточете на лист с дебелина около половин сантиметър. С нож нарежете домашните крекери на правоъгълни пръчици.

Наредете крекерите ги в тава, предварително застлана с хартия за печене. Намажете ги с разбит на пяна белтък и ги поръсете с натрошени семена.

Сложете домашни лимецови крекери в предварително загряна фурна на 180 градуса.

Печете за около 15 минути или до готовност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: